U bent hier

Nieuws

RSS

Vanaf dit academiejaar trekt Code volop de kaart van inclusief onderwijs. Of is het … universeel onderwijs?

Elke leerling of student verschilt van anderen op zeer veel verschillende vlakken (bv. achtergrondkennis, studieaanpak, motivatie, moedertaal, eventuele beperkingen…). Het is dus belangrijk dat onderwijs op voorhand rekening houdt met een zo groot mogelijke diversiteit. Zo worden de aanpassingen achteraf beperkt én haalbaar. Universeel onderwijs dus: onderwijs voor iedereen en niet van bij het begin gericht op specifieke doelgroepen.

Enkele medewerkers van Code volgden studiedagen en vormingen over dit thema. Ben je benieuwd naar hun ervaringen? Lees dan verder.

Vlaamse regering stelt gratis softwarepakketten ter beschikking van scholen17-9-2014

De Vlaamse regering stelt ook dit schooljaar een subsidie van twee keer 50.000 euro ter beschikking voor redelijke aanpassingen voor leerlingen met lees- en/of spellingsmoeilijkheden.

Elke school met een instellingsnummer kan een gratis softwarepakket naar keuze (Sprint, Kurzweil of WoDY) aanvragen tot 26 september 2014.

Lees meer informatie over deze gratis software voor scholen.

Meertaligheid in de klas3-9-2014

Twee medewerkers van Code werden geïnterviewd door de expertendatabank over meertaligheid in de klas. Lees hun advies hier.

Kijk en oordeel (niet te snel)4-7-2014

Waarop baseer jij je oordeel over anderen? Ga je voort op een eerste indruk of wil je echt alles over iemand weten? Heeft dit een invloed op hoe je naar iemand kijkt? Trek niet te vlug conclusies en kijk met een open blik.

Vinnie, atleet op de Special Olympics, laat zien dat een beperking niet beperkend hoeft te zijn.

http://www.so2014.com/athletes/vinnie-ruts

Bekijk de website www.meertalig.nl 18-6-2014

Meertalig.nl is een (inter)actief centrum voor ouders en professionals die met meertalige kinderen te maken hebben. De website biedt betrouwbare, heldere informatie - de “basics” van meertalig opvoeden - en wordt telkens vernieuwd door maandelijkse bijdragen van experts en ouders. Verdieping is te vinden via een groot aantal links naar gedegen boeken, artikelen, sites en blogs. Meertalig.nl is een inititiatief van De Taalstudio en de samenwerkingsverbanden van Het Landelijk Overleg Minderheden.

Bekijk de website hier.      

                                                                                                                                                                               

1...2...11...12...volgende »