U bent hier

Nieuws

RSS
Kijk en oordeel (niet te snel)4-7-2014

Waarop baseer jij je oordeel over anderen? Ga je voort op een eerste indruk of wil je echt alles over iemand weten? Heeft dit een invloed op hoe je naar iemand kijkt? Trek niet te vlug conclusies en kijk met een open blik.

Vinnie, atleet op de Special Olympics, laat zien dat een beperking niet beperkend hoeft te zijn.

http://www.so2014.com/athletes/vinnie-ruts

Bekijk de website www.meertalig.nl 18-6-2014

Meertalig.nl is een (inter)actief centrum voor ouders en professionals die met meertalige kinderen te maken hebben. De website biedt betrouwbare, heldere informatie - de “basics” van meertalig opvoeden - en wordt telkens vernieuwd door maandelijkse bijdragen van experts en ouders. Verdieping is te vinden via een groot aantal links naar gedegen boeken, artikelen, sites en blogs. Meertalig.nl is een inititiatief van De Taalstudio en de samenwerkingsverbanden van Het Landelijk Overleg Minderheden.

Bekijk de website hier.      

                                                                                                                                                                               

Informatie over diagnostiek bij meertalige kinderen met ontwikkelingsdysfasie27-5-2014

In het Europees uitwisselingsproject Multi SLI verzamelden we op de tweede bijeenkomst in Malta heel wat nuttige informatie over diagnostiek bij meertalige kinderen met ontwikkelingsdysfasie. Neem hier een kijkje.

‘Ik heb een kleuter met autisme in mijn klas. Zijn voorleesmomenten in groep ook voor hem aangewezen en hoe pak ik dat het beste aan?’ (Juf Hilde, derde kleuterklas). Met voorlezen aan kinderen open je veel deuren. Kan je als leerkracht die deuren openen voor alle kinderen en tegelijkertijd rekening houden met de noden van kinderen met autisme? Welke invloed heeft interactief voorlezen op kinderen met autisme? Lees ons antwoord.

Wereld Autisme Dag: 2 april2-4-2014

De Verenigde Naties hebben 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day), een dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. Deze dag is bedoeld om iedereen bewust te maken van wat autisme eigenlijk is.

Op de website van de Vlaamse Vereniging Autisme (www.autismevlaanderen.be) kan je hierover nog meer lezen. De nadruk ligt dit jaar op de competenties van mensen met autisme op de werkvloer. Mensen met autisme bieden een echte meerwaarde in het werkveld, als ze er maar de kans toe krijgen.

In de kijker: KompASS: studie- en beroepskeuzeprogramma voor jongeren met ASS

KompASS downloaden: klik hier

KompASS is een begeleidingsprogramma ontwikkeld door Code, in samenwerking met KULeuven, dat jongeren met ASS helpt om een gerichte studie- of beroepskeuze te maken. Samen met een persoonlijke coach wordt actief gezocht naar antwoorden op drie kernvragen die van belang zijn bij een studie- en beroepskeuze: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

KompASS is gericht op studenten uit de laatste graad van het secundair onderwijs die bezig zijn met het voorbereiden van een studie- of beroepskeuze. Ook studenten die reeds gestart zijn in het hoger onderwijs maar een heroriƫntering wensen kunnen KompASS gebruiken. Tot slot kunnen ook jongvolwassenen die werken of werk zoeken baat hebben bij het doorlopen van dit begeleidingsprogramma omdat de eerste twee hoofdstukken vooral ingaan op het scherpstellen van eigen interesses, verwachtingen, sterktes en zwaktes.

1...2...11...12...volgende »